Murtomaahiihtotapahtuma Karhunkierroksen erämaaladulla

Ruka, Kuusamo – seuraavan kerran 23.3.2024!

  

Lähde hiihdon hurmioon Rukan huikaiseviin maisemiin NUTS SKI -tapahtumassa! Pujottele latuja pitkin, jotka vievät sinut läpi kimaltelevien hankien ja tuuheiden kuusikoiden. Tämä tapahtuma on tehty kaikille latujen ystäville, jotka haluavat nauttia perinteikkäästä suomalaisesta hiihtokulttuurista ja maistaa kilpailun makua seikkailun kera. Oli kyseessä sitten kokenut hiihtäjä tai ensilumen lumoissa hurahtanut, NUTS SKI Ruka kutsuu sinut unohtumattomaan maastohiihtoseikkailuun talven taian keskellä.

Livetulokset 23.3.2024

60 km lähtö alkaen 9.00 puolen minuutin välein, 34 km alkaen kello 12.

Perinteinen tyyli

Janahiihto

Kaksi matkaa

Kisa tai retki

Osallistujatietoa

Yhteistyössä

Tapahtumakeskus, maali

NUTS SKI Rukan numeroidenjako ja maali sijaitsevat:
Rukan kävelykylä, Rukankyläntie, 93825 Rukatunturi Google-map »

60 km lähtö

Oulangan luontokeskus, Liikasenvaarantie 132, 93900 Kuusamo Google-map »

Huom! Kävelysiirtyminen lähtölinjalle Kiutakönkäälle noin 1 km.

34 km lähtö

Basecamp Oulanka, Myllykoskentie 33, 93900 Kuusamo Google-map »

22.3.2024Perjantai
17–20Numeroiden jako | Rukan kylä
23.3.2024Lauantai
7.30–11.00Numeroiden jako | Rukan kylä
7.45Bussikuljetus 60 km lähtöön | Rukan kylä
– Taistelen sijoituksesta
– Tavoitteellinen kuntourhelija
8.00Bussikuljetus 60 km lähtöön | Rukan kylä
– Kuntohiihtäjä
– Osallistun retkisarjaan
9.0060 km lähtö | Oulanka
11.00Bussikuljetus 34 km lähtöön | Rukan kylä
12.0034 km lähtö | Juuma
18.00 HUOM! 17.00Palkintojenjako | Rukan kylä
20.00Maali sulkeutuu | Rukan kylä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

60 km

Valmistaudu 60 km:n ikimuistoiseen hiihtoseikkailuun, joka vie sinut suoraan Suomen luonnon sydämeen. Ensimmäiset 26 km ovat puhdasta erämaata, jossa voit melkein kuulla takavuosikymmenten tukkimiesten hiihtäjäsankareiden kannustavan sinua metsän kätköistä. 🌲

Lähtöpaikkana toimii Oulangan kansallispuiston lumoava keskus, Oulangan luontokeskus / Kiutakönkää. Latu on pohjustettu -80-luvun hengessä moottorikelkalla, ja ensimmäinen huoltopiste odottaa sinua 19 km:n kohdalla, Päähkänäkalliontien ylityksen jälkeen. Sieltä suuntaamme Juuman Retkietapille, jossa laskeudumme Ala-Juumajärjerven jään valkoiseen syleilyyn. 🏔️

Tästä eteenpäin reitti yhdistyy NUTS SKI Ruka 34 km reittiin, joka tarjoaa lisää huikeita maisemia ja sykettä nostattavia hetkiä. 🎿

34 km

Kuvittele itsesi Basecampin edustalla, valmiina aloittamaan 34 km:n hiihtomatkan, joka on täynnä luonnon kauneutta ja haastavia hetkiä. 🎿 Lähdemme Ala-Juumajärjerven jäältä ja suuntaamme kohti Rukatunturia pitkin Juuma-Virkkula -hiihtouraa. Ensimmäinen huoltopiste odottaa sinua Virkkulan kylässä, jossa voit tankata energiaa seuraavaa osuutta varten. 🍌

Virkkulantien ylityksen jälkeen matka jatkuu kohti Valtavaaraa. Tämän jälkeen laskemme Vuosselin ladulla kohti Lammintuvan kahvilaa, jossa toinen huoltopiste tarjoaa virkistystä ja tukea. ☕

Lammintuvalta matka jatkuu Vuosselinlatua pitkin kohti Uuttusuota. Sieltä pääsemme nauttimaan Juhannuskallion mäenlaskusta, ennen kuin kurvaamme Rukan kävelykylään. 🛷

Maaliviiva odottaa sinua Kaltiolammen jäällä Rukatunturilla, jossa voit juhlia saavutustasi ja nauttia yhteisöllisestä tunnelmasta. 🏁

Jos olet mukana Retkisarjassa, ei paineita – tässä sarjassa ei ole kyse kilpailemisesta, vaan nauttimisesta! 🌲 Tuloksia ei julkaista, mutta saat sähköpostiisi henkilökohtaisen kunniakirjan, josta voit tarkistaa oman aikasi. Lähtö on joustava: voit startata omaan tahtiisi aikaikkunan puitteissa kisalähdön jälkeen.

Jos taas kaipaat lisäjännitystä, Kisasarja on sinua varten! 🏆 Tässä sarjassa palkitaan kolme nopeinta miestä ja naista, ja tulokset julkaistaan myös ikäluokittain. Saat sähköpostiisi kunniakirjan, jossa näkyy sekä aikasi että sijoituksesi. Kisasarjan lähtö tapahtuu joko väliaikalähdöillä tai pienryhmälähdöillä.

Jos haluat tehdä matkastasi lähtöpaikalle sujuvamman, voit varata ilmoittautumisen yhteydessä paikan bussikuljetukseen. 🚌 Palvelu kattaa sekä sinut että suksesi, joten voit keskittyä vain tulevaan hiihtoseikkailuun!

Älä huoli ylimääräisistä lämmittelyvaatteista – voit jättää ne lähdössä varustepussiin, joka palautetaan sinulle Rukan kisakeskukseen. 🎒 Muista merkitä varustepussisi saamallasi numerotagilla, joka löytyy osallistujanumerosi alareunasta.

Osallistujilla on kilpailun jälkeinen peseytymismahdollisuus kauppakeskus Kumpareen tiloissa. Pesutiloihin pääsee numerolappua näyttämällä Rukan matkailuinfon pisteellä. Varaathan mukaasi oman pyyhkeen.

Tapahtuma on erämaahiihto: matkalla on kattava huoltopisteiden verkosto 12–20 kilometrin välein.

Huoltopisteillä on tarjolla muun muassa urheilujuomaa (Squeezy Energy Drink Kirsikka), sipsiä, suklaata, suolakurkkua ja banaania.

Maalissa palautus käynnistyy maittavalla keitolla ja lämpimällä juomalla!

Osallistujilla on peseytymismahdollisuus hiihdon jälkeen.

Huoltopiste60 km34 km
Jussinkämppä15
Basecamp25,9
Virkkula39,613,7
Lammintupa5125,1
Maali59,233,3
  • Lataa puhelimeesi 112-sovellus ja tallenna tapahtuman ensiapu- ja kisapäivystyksen numero 0406605281
  • Jos matkan varrella tulee etenemisen estävä tapaturma, soita järjestäjälle. Puhelin on oltava mukana, jotta voit soittaa sillä apua itselle tai toisille osallistujille. Mikäli joudut keskeyttämään, pyri seuraavalle huoltopisteelle, josta huolehdimme sinut takaisin kisakeskukseen. Muista ilmoittaa keskeyttämisestäsi kisapäivystykseen. 
  • Olet osallistumassa erämaahiihto-tapahtumaan. Reitistö kulkee suurimman osan matkasta osuuksilla, joihin on kulkuyhteys ainoastaan moottorikelkalla. Pyri siis jakamaan energiasi ja voimasi oikein, jotta reitin läpäisy sujuu turvallisesti maisemista nautiskellen. 
  • Reitti on suurimmaksi osaksi kapeahko monikäyttöreitti, johon on ajettu perinteisen latu-ura. Jokaisen osallistujan tulee huomioida muut reitin käyttäjät. Ohitustilanteissa ilmoita hyvissä ajoin kuuluvalla äänellä edellä menevälle aikomuksesi ohittaa. 
  • Reitti sisältää muutamia vauhdikkaita alamäkiä sekä jyrkkiä ylämäkiä, jotka vaativat hyvää hiihtotaitoa. Jätä laskuissa reilusti turvaväliä edellä menevään hiihtäjään! Meillä ladun vieressä kävely on sallittua, joten nappaa tarvittaessa suksesi kainaloon haastavissa maastonkohdissa. 
  • Reitillä on yksittäisiä tien ylityksiä. Olethan tarkkaavainen ja huomioit muut tienkäyttäjät.

Instagramissa @nutsskifi